Ledig dansksproget præstestilling i Nuuk, Grønland

Fakta

Stillingstype: Præstestilling

Virksomhed: Kirken i Grønland (Kalaallit Nunaanni Ilagiit)

Ansøgningsfrist: 12. september

Kontakt: Mariane Hansen-Heilmann 349424

Ledig dansksproget præstestilling i Nuuk, Grønland

Under Kirken i Grønland (Kalaallit Nunaanni Ilagiit) er 1 præstestilling til den dansktalende menighed ledig til besættelse 1. oktober 2025 eller efter aftale. Stillingen er placeret i:

Præstegælden Nuuk, i Provsteqarfik Qeqqa Tunulu (Midt provsti).

Stillingen: Ansøgerne skal opfylde kravene i Inatsisartutlov nr. 9 af 19. maj 2010, med senere ændringer, kap. 7

Det vil være en fordel at ansøger har kendskab til grønlandske forholde og, at den kommende præst behersker dansk og engelsk.

Løn- og ansættelsesforhold samt bohaveflytning:

Der vil i udgangspunktet ske ansættelse på overenskomst vilkår.

Præster som har gennemført Bachelorforløbet med bestået som Bach. theol og er præsteordineret er lønnen pr. 01.04.2022 grundløn 32.273,27 generelt tillæg 1.476,70, rådighedstillæg 4.095,59 samt kontorholdstillæg 416,67

Præster som har gennemført kandidatforløbet med bestået som Cand. theol og er præsteordineret er lønnen pr. 01.04.2022 grundløn 35.020,63, generelt tillæg 1.773,06, rådighedstillæg 4.095,59 samt kontorholdstillæg 416,67

Ugentlig arbejdstid er 40 timer.

Om stillingen

I byen er der 2 kirker, som skal betjenes.

Annaassisitta oqaluffia, som er vores domkirke samt Hans Egedes kirke, hvor kirkekontoret er placeret. Kirkekontoret ligger i midtbyen.

Som dansksproget præst arbejder man sammen med 2 andre præster i præstegældet.

Der er dansksproget gudstjeneste hver søndag kl. 12.

Den dansksprogede præst har konfirmandundervisning af dansksprogede elever, som foregår om eftermiddagen i en af byens kirke.

Udover de almindelige præsteopgaver, skal man også sætte sig ind i den grønlandske lovgivning vedr. kirkebogsføring og sagsbehandling.

Hvert andet år afholdes der præstekonvent, hvor man som dansksproget præst naturligvis også deltager.

Man skal indstille sig på at der kan forekomme rejseaktivitet i forbindelse med en kirkelig handling eller gudstjeneste i en anden by i provstiet.

Yderligere oplysninger kan indhentes ved henvendelse til bispekontoret, eventuelt de respektive provstikontorer. Telefonnumre og adresser kan findes på www.ilagiit.gl. Husk at der er 3 timers forskel, hvor Danmark er foran.

Om Nuuk

Nuuk er hovedstaden i Grønland og der er pt. 19.900 indbyggere.

Byen er delt op i 3 bydele, Nuuk, Nuussuaq og Qinngorput. Der er daginstitutioner, skoler og en enkelt friskole. Der er også gymnasium - GUX og Universitet, Ilisimatusarfik. Byen har også en musikskole.

Her er der masser af dagligvarebutikker, modebutikker og vi har kulturhuset Katuaq, hvor der er biograf, teaterforestillinger og koncerter. I Nuussuaq er der en svømmehal - Malik. Om vinteren er der mulighed for at stå på ski. Der er både en skilift og der er en langrendsbane. Der er også mulighed for at køre på snescooter eller tage ud og sejle.

Byen har i øvrigt velfungerende offentlig transport.

Ansøgning og frist

Ansøgninger skal være Grønlands Selvstyre, bispeembedet, box 90, 3900 Nuuk i hænde senest den 12. september 2024.

For pensionerede tjenestemænd gælder, at stillingen udelukkende kan erhverves som en tidsbegrænset stilling for 5 år. (70 år).

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Bolig

Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

Send ansøgning

Powered by Labrador CMS