Nordisk råds sekretariat søker kommunikasjonsrådgivere til nytt kommunikasjonsteam

Fakta

Stillingstype: Kommunikasjonsrådgivere til nytt kommunikasjonsteam

Virksomhed: Nordisk råds sekretariat 

Ansøgningsfrist: onsdag 2. oktober 2024

Kontakt: Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte Nordisk råds administrasjons- og utviklingssjef, Flemming Gade Kjerschow på e-post: flekje@norden.org. For øvrige spørsmål knyttet til ansettelsesvilkår kan du kontakte hr@norden.org

Om Nordisk råd

Nordisk råd er det parlamentariske samarbeid mellom de nordiske landene. Med 87 parlamentarikere fra åtte nordiske parlamenter er Nordisk råd et av Nordens eldste og mest kjente formelle samarbeidsfora.

Nordisk råds sekretariat koordinerer og støtter rådets arbeid. Sekretariatet har 20 dedikerte medarbeidere, som samarbeider tett med kollegaer i alle de nordiske parlamentene og partigruppene. Sekretariatet ledes av en rådsdirektør og har kontor sentralt i København, hvor vi deler administrative avdelinger og adresse med Nordisk ministerråd og Nordisk kulturfond.

Vi oppretter nå et nytt kommunikasjonsteam, og søker to motiverte kommunikasjonsrådgivere som vil bidra til å skape en tydelig og spennende kommunikasjon om Nordisk råd. Vi søker én seniorrådgiver og én rådgiver til dette teamet, som også støttes av en studentmedarbeider.

Om arbeidet

Kommunikasjonsteamet skal ivareta kommunikasjon og annet relatert arbeid for Nordisk råd. Vi skal lage en ny struktur for kommunikasjonsarbeidet og ny kommunikasjonsstrategi, som formidler det parlamentariske arbeid på en aktiv og spennende måte på våre kanaler. Spesielt for vårt kommunikasjonsarbeid er samarbeidet med kollegaer i Nordisk ministerråds kommunikasjonsavdeling, om den felles hjemmesiden for nordisk samarbeid, og om våre sesjoner og andre viktige arrangementer. Du vil også få et spennende samarbeid med kommunikasjonsrådgivere i de nordiske parlamenter. Stillingene rapporterer til Nordisk råds sjef for administrasjon- og utvikling.

Om deg

For begge stillingene ser vi etter deg som trives i en politisk orientert organisasjon, og som er i stand til at omsette komplekse problemstillinger til klare, engasjerende budskaper.

Du kan arbeide både strategisk og praktisk. Du må trives med mange oppgaver og et tidvis høyt tempo, herunder med strategiarbeid, tekstskriving, innhold til sosiale medier, og forberedelser av møter og arrangementer. Ikke minst må du være inspirert av å skulle utvikle noe nytt, hvor samarbeid og gode relasjoner med kollegaer, parlamentarikere og alle de mange andre som involveres i Nordisk råds arbeid er helt avgjørende for å lykkes.

Til stillingen som seniorrådgiver forventer vi at:

  • Du er en erfaren kommunikasjonsrådgiver og har minimum 6 års erfaring
  • Du har solid erfaring med mediehåndtering, politisk kommunikasjon, og kjennskap til parlamentariske arbeid
  • Du tar initiativer og samarbeider om å nå målene for arbeidet
  • Du kan formidle tunge politiske budskaper på en interessant og lett forståelig måte
  • Du har erfaringer med budskapsformidling på digitale og sosiale medier
  • Du følger med i samfunnsdebatten, medieutviklingen og politiske forandringer i Norden
  • Du kan utvikle og sette i verk kommunikasjonsstrategier, analyser, planer og oppfølging av kommunikasjonsaktiviteter.

Til stillingen som rådgiver forventer vi at:

  • Du er kommunikasjonsrådgiver i starten af din karriere med et par års erfaring som kommunikasjonsrådgiver
  • Du har erfaring med eller interesse for mediehåndtering, politisk kommunikasjon og parlamentariske arbeid og brenner for at lære mye mere
  • Du er proaktiv, tar initiativer og samarbeider om å nå målene for arbeidet
  • Du kan formidle tunge politiske budskaper lett forståelig
  • Du har erfaringer med budskapsformidling på digitale og sosiale medier.

For begge stillinger gjelder det, at du har:

  • Statsborgerskap i et av de nordiske land, som er et krav for ansettelse.
  • En relevant videregående utdannelse innenfor kommunikasjon, journalistikk eller lignende.
  • Har en sterk interesse for det nordiske samarbeid.
  • Har meget gode språkkunnskaper i minst et av de skandinaviske språkene (dansk, norsk eller svensk) samt kunnskaper i engelsk.

Vi ønsker oss mye av våre kommende kollegaer, men aller viktigst er det at du er en god kollega som er dyktig til ditt arbeid, og kan være en positiv bidragsyter i vårt nordiske arbeidsmiljø.

Arbeide i et internasjonalt miljø med motiverte medarbeidere fra hele Norden.

Et utviklende og meningsfylt arbeid i et nordisk og internasjonalt miljø med kolleger fra hele Norden. Våre ansettelseskontrakter er tidsbegrensede til fem år, med mulighet for forlengelse til ytterligere maksimalt tre år. Vi tilbyr spesialtilpasset støtte for etablering til de som flytter til Danmark på grunn av ansettelsen. De som har en statlig stilling i et av de nordiske landene, har rett til permisjon for å jobbe hos oss.

Se mer om En karriere i det nordiske samarbeidet og en Kortfilm om relocation service. 

Vi ser frem til søknad

Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte Nordisk råds administrasjons- og utviklingssjef, Flemming Gade Kjerschow på e-post: flekje@norden.org. For øvrige spørsmål knyttet til ansettelsesvilkår kan du kontakte hr@norden.org.

Søknadsfrist

Siste dato for å søke er 2. oktober 2024. Intervjuer er planlagt til de påfølgende ukene. Ansettelse skjer etter nærmere avtale.

Mangfold

Vi benytter en inkluderende rekrutteringsprosess og oppfordrer alle til å søke, uansett bakgrunn. Vi verdsetter ulike perspektiver, erfaringer og kulturer og mener at dyktige medarbeidere med forskjellige livserfaringer er avgjørende for at vi skal kunne oppnå vår felles nordiske visjon og våre mål.

For mer informasjon, se www.norden.org.

Send søknad

Powered by Labrador CMS