Marinbiolog og undervisningskoordinator

Fakta

Stillingstype: Marinbiolog og undervisningskoordinator

Virksomhed: Grønlands Klimaforskningscenter

Ansøgningsfrist: 4. november

Kontakt: Mie Winding, miwi@natur.gl, +299 361238

Grønlands Klimaforskningscenter søger en biologisk oceanograf med særlig fokus på planteplankton økologi og dokumenteret erfaring med undervisning.

Grønlands Klimaforskningscenter er ansvarlig for flere tværfaglige programmer inden for langtidsmonitering og -forskning i fysiske og biologiske parametre i fjorde og havområder i Grønland. Ved siden af forskningsaktiviteterne udvikler og tilbyder centret uddannelsesprogrammer og bidrager med forskningsbaseret rådgivning til de grønlandske myndigheder.

Den succesfulde kandidat skal være en internationalt anerkendt forsker med viden om de grønlandske havområder og økosystemer. Stillingen er eksternt finansieret og evnen til at tiltrække finansiering til forskningsområdet er vigtigt. Den udvalgte kandidat vil skulle være med til at udvikle centrets fremtidige strategi og tværfaglige forskningsprojekter i grønlandske farvande. Kandidaten vil skulle indgå i en international gruppe af forskere, der udfører omfattende forskning inden for havøkologi, biogeokemi, og fysisk oceanografi med det formål at forstå økosystemernes naturlige variationer og reaktioner på menneskelig påvirkning og klimaforandringer i Arktis. 

Ansvarsområder

Kandidaten vil skulle

  • deltage i indsamling af forsknings- og moniteringsdata i grønlandske fjorde og tilstødende havområder

  • analysere og rapportere felt- og laboratoriedata samt yde forskningsbaseret rådgivning til myndigheder

  • anvende og kommunikere forskningsresultater

  • bidrage til udviklingen af nye interne og eksterne tværfaglige forskningsprojekter

  • producere videnskabelig viden på internationalt niveau

  • Koordinere og deltage i undervisningsaktiviteter (30 % af arbejdstiden), herunder planlægning og afholdelse af kurser og workshops i samarbejde med forskellige institutioner både nationalt og internationalt.

Kvalifikationer

Den udvalgte kandidat har en ph.d. eller inden for marine planteplankton økologi og biologisk oceanografi; og har dokumenteret erfaring inden for oceanografisk forskning i Grønland.

I vurderingen af kandidater vil der blive lagt særlig vægt på

  • tværfagligt forskningspotentiale og visioner inden for forskningsområdet biologisk oceanografi i Grønland

  • Erfaring med analysering af store datasæt som tidserier eller bioinformatik

  • evne til at anvende, promovere og kommunikere forskningsresultater

  • videnskabelig produktion på internationalt niveau

  • evne til at tiltrække finansiering til forskningsområdet

  • Dokumenteret undervisnings- og vejledningserfaring, helst på universitetsniveau eller i forskningsrelaterede miljøer og med feltbaseret undervisningsmetoder, samt erfaring med koordinering af undervisningsprogrammer.

Stillingen er ledig fra 1. januar 2025.

Yderligere oplysninger

For yderligere oplysninger om stillingen, kontakt afdelingschef Mie Winding, miwi@natur.gl, +299 361238

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

Send ansøgning

Powered by Labrador CMS