Fakta
Stillingstype: erhvervs-ph.d.
Virksomhed: Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
Ansøgningsfrist: 3. marts 2025 16:00
Kontakt: Lona Lynge på +299 345624 / loly@nanoq.gl, Bolethe P. Hammeken på +299 34 56 09 / boph@nanoq.gl og Laust Høgedahl på +45 99408178 / hogedahl@dps.aau.dk
Er du nysgerrig af natur og har interesse for samfundsforhold, særligt arbejdsmarked?
Erhvervs-ph.d.-stipendiaten er en treårig stilling delvist finansieret af Innovationsfonden, hvor du får mulighed for at opnå en ph.d.-grad i Statskundskab fra Aalborg Universitet. Du har arbejdssted i Departementet for Sociale Anliggender, Familier, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender i afdeling for arbejdsmarked, men bliver samtidig tilknyttet Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) på Aalborg Universitet. Derudover skal du have samarbejde med Ilisimatusarfik.
Arbejdskraftmangel i Grønland er stor og forventes at blive forstærket de kommende år på grund af den demografiske udvikling. Landet oplever som mange andre lande, at store årgange er på vej mod pension, og som skal erstattes af mindre årgange, der træder ind på arbejdsmarkedet. Denne udvikling er særligt udfordrende indenfor sundheds – og ældresektoren. I en årrække har Naalakkersuisut haft, og stadig har, fokus på opkvalificering af kommunalt personale i institutioner. Det er en strategisk udviklingsopgave, som Naalakkersuisut ønsker at fortsætte med. Derfor er det vigtigt at undersøge bl.a. hvad effekterne er, og hvad der sikrer fastholdelse og fremmer stabilitet på arbejdspladserne?
Dit primære fokus vil derfor være mangel på arbejdskraft i Grønland, herunder ældreplejen i velfærds- og socialområdet. Der skal opbygges viden, hvor der søges svar på, hvad der skal til, før der kan optimeres og effektiveres på velfærds- og socialområdet i initiativer både kommunalt og fra Naalakkersuisuts side.
Derfor ser vi gerne, at du:
- kan arbejde selvstændigt og er nysgerrig af natur
- har relevant samfundsvidenskabelig uddannelse på kandidatgrad
- har interesse i samfunds- og arbejdsmarkedsforhold
- har evner i kvantitativ metode herunder tal, økonomi og statistik
- kan se proportioner i ressourcemangel
- bliver indskrevet på Aalborg Universitet og skaber samarbejde med Ilisimatusarfik
Du kan forvente:
- at deltage i kick-off arrangement for nye Erhvervs-ph.d. – projekter (obligatorisk), hvor deltagende skal være den erhvervs-ph.d.-studerende, hovedvejlederen i virksomheden og hovedvejlederen på Aalborg Universitet. Dette arrangement skal skabe et godt samarbejde, sparring og giver indblik i andres projekter.
- Rejseaktivitet, herunder deltage i obligatorisk erhvervs-ph.d.-kursus. Den studerende bliver indbudt til kurset i løbet af uddannelsens første år.
- at få indsigt i politisk styret organisation, hvor det administrative system består af forskellige faglige kvaliteter
- gode kolleger!
Din ansøgning:
Der skal vedlægges en projektbeskrivelse til ansøgningen. Projektbeskrivelsen er et væsentlig bilag til din erhvervs-ph.d.-ansøgning og en forholdsvis detaljeret faglig gennemgang af dit ph.d.-projekt.
Du skal beskrive projektets problemstillinger, det teoretiske grundlag, metodologi samt hvordan afhandlingen vil føje nyt til den allerede eksisterende forskning inden for området. Projektbeskrivelsen bør også indeholde en foreløbig bibliografi og studieplan, der kort skitserer dit forventede studieforløb arbejdet med afhandlingen, ophold ved andre uddannelsesinstitutioner, deltagelse i kurser m.v.
Du kan se nærmere beskrivelse af erhvervs- ph.d. her: Erhvervsforsker | Innovationsfonden
Tiltrædelsesdato 1. juni 2025 eller efter nærmere aftale.
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at henvende dig til afdelingschef Lona Lynge på +299 345624 / loly@nanoq.gl, specialkonsulent Bolethe P. Hammeken på +299 34 56 09 / boph@nanoq.gl og lektor Laust Høgedahl på +45 99408178 / hogedahl@dps.aau.dk
Løn og ansættelsesforhold
Erhvervs ph.d.-stipendiaten indplaceres i den overenskomst uddannelsen er og ift. din anciennitet.
Bolig
Der anvises ikke personalebolig til stillingen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist personalebolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.
Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”.
Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.
Om Naalakkersuisut
Søger du udfordringer og har lyst til at præge hverdagen gennem dit arbejdsliv og være med til at forme fremtiden, så er et job hos Grønlands Selvstyre noget for dig.
Vi forventer stor ansvarlighed og vægter faglige kvalifikationer, en sund analytisk tilgang til tingene samt omstillingsparathed højt hos medarbejderne. Herudover er din evne til at strukturere hverdagen og bevare overblikket vigtig.
Grønlands Selvstyre består af en Centraladministration, med mere end 650 ansatte fordelt på flere departementer, samt en lang række decentrale enheder. Tilsammen er vi mere end 2500 mennesker tilknyttet Grønlands Selvstyre. Centraladministrationens opgave er, at sikre Naalakkersuisut (regeringen) et solidt politisk beslutningsgrundlag, samt at føre de politiske beslutninger ud i livet.
Du kan læse mere om Grønlands Selvstyre på http://www.naalakkersuisut.gl/job
Send ansøgning