Grønlands Statistik søger to statistikmedarbejdere

Fakta

Stillingstype: statistikmedarbejdere

Virksomhed: Grønlands Statistik

Ansøgningsfrist: 20. oktober 2024

Kontakt: Anders Blaabjerg på telefon 34 57 81 eller på e-mail: abla@stat.gl.

Om stillingen

Vi søger to nye kollegaer til drift og udvikling af statistikker om det grønlandske samfund. Den ene medarbejder skal primært arbejde med personstatistik, mens den anden skal arbejde med økonomisk statistik.

Næsten alle vores statistikker er baseret på administrative registre fra andre offentlige myndigheder. En stor del af arbejdsdagen består derfor i at behandle, analysere og præsentere data gennem programmering i SAS, R, SQL og brug af Excel. Du får ansvaret for et eller flere statistikområder alt efter dine kvalifikationer og interesser.

En udgivelsesplan fastsætter datoer for, hvornår hjemmesiden skal opdateres med aktuelle informationer. Disse driftsopgaver fylder mest i hverdagen, men der er også opgaver med særlige analyser til kunder og service til forskere. Derudover har Grønlands Statistik et ambitiøst program med planer for udvikling af nye statistikområder.

Fælles arbejdsgange sikrer kvaliteten af vores udgivelser, og særligt det første år af ansættelsen kræves en betydelig indsats for at lære de nødvendige arbejdsgange.

Dine kvalifikationer

Vi søger medarbejdere med en videregående uddannelse og kompetencer inden for databehandling, som kan dokumenteres fra enten studier eller tidligere job.

Hvis du ønsker at arbejde med økonomisk statistik, er det et krav, at du har en økonomisk uddannelse.

Det vil være en fordel, hvis du:

  • Har relevant erhvervserfaring
  • Har erfaring med eller kendskab til programmering i SAS, R, SQL eller brug af Excel
  • Har et godt kendskab til det grønlandske samfund
  • Taler og skriver grønlandsk, dansk og engelsk

Om Grønlands Statistik

Medarbejderne i Grønlands Statistik er fælles om driften af www.stat.gl, som er den centrale hjemmeside for statistik om Grønland. Hjemmesiden er indgangen til Grønlands Statistik for både borgere og fagpersoner som journalister, politikere, studerende, embedsmænd og forskere. På hjemmesiden udgives der i 2024 mere end 450 statistikbanktabeller med over 100 tilhørende publikationer.

Vi er et lille team med kun 16 medarbejdere, hvor alle bidrager til både rutineopgaver og udviklingsopgaver. Du bliver en del af et kontor, hvor fællesskab og samarbejde blandt kollegaer er prioriteret og værdsat.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte statistikchef Anders Blaabjerg på telefon 34 57 81 eller på e-mail: abla@stat.gl.

Ansøgning

Ansøgningsfristen er den 20. oktober 2024. Ansættelsessamtaler forventes afholdt umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb.

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

For ansøgere med en kandidatuddannelse og flere års relevant joberfaring er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent.

Arbejdstiden er 40 timer om ugen.

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

Om Naalakkersuisut

Søger du udfordringer og har lyst til at præge hverdagen gennem dit arbejdsliv og være med til at forme fremtiden, så er et job hos Grønlands Selvstyre noget for dig.

Vi forventer stor ansvarlighed og vægter faglige kvalifikationer, en sund analytisk tilgang til tingene samt omstillingsparathed højt hos medarbejderne. Herudover er din evne til at strukturere hverdagen og bevare overblikket vigtig.

Grønlands Selvstyre består af en Centraladministration, med mere end 650 ansatte fordelt på flere departementer, samt en lang række decentrale enheder. Tilsammen er vi mere end 2500 mennesker tilknyttet Grønlands Selvstyre. Centraladministrationens opgave er, at sikre Naalakkersuisut (regeringen) et solidt politisk beslutningsgrundlag, samt at føre de politiske beslutninger ud i livet.

Du kan læse mere om Grønlands Selvstyre på http://www.naalakkersuisut.gl/job

Send ansøgning

Powered by Labrador CMS