AC-fuldmægtig eller specialkonsulent til Afdeling for Selvstændighed

Fakta

Stillingstype: AC-Fuldmægtig eller specialkonsulent

Virksomhed: Departementet for Selvstændighed og Udenrigsanliggender

Ansøgningsfrist: 8. november 2024

Kontakt: Káte Hansen på tlf. 34 51 26 eller på e-mail khan@nanoq.gl.

Vil du arbejde bredt med områderne forfatning og selvstændighed? Vil du være med til at engagere og inddrage borgerne i landets fremtid? Vil du være med til at afdække og klarlægge, hvorledes vi på bedste vis kan forberede selvstændighed?

I så fald skal du overveje at søge en stilling i Departementet for Selvstændighed og Udenrigsanliggender som AC-fuldmægtig eller specialkonsulent til Afdelingen for Selvstændighed.

Dine arbejdsopgaver

Departementet for Selvstændighed og Udenrigsanliggender er ressortansvarlig for selvstændighed. En vigtig opgave for Afdelingen for Selvstændighed er at sikre folkelig forankring og debat om selvstændighed. Det er vigtigt, at målet om selvstændighed bliver et fælles mål for hele befolkningen, og at borgerne har medejerskab og føler medansvar til initiativerne mod selvstændighed. En anden vigtig arbejdsopgave er at få belyst en række forhold, som relaterer sig til opnåelse af selvstændighed, herunder sikre et oplyst grundlag for en fremtidig beslutning herom.

Selvstændighed handler om mange emner: Borgerinddragelse af Forfatningskommissionens betænkning, økonomi, historie, fælles identitet, kultur, selvforsyning, relationer til omverdenen, reformer, jura i forhold til folkeret og statsret, indhente erfaringer fra andre lande omkring alternative samarbejdskonstruktioner mellem selvstændige stater mv. Du kan derfor forvente, at jobbet som akademisk medarbejder bliver alsidigt, og at du får et tæt samarbejde med en række departementer i Selvstyret og øvrige interessenter.

Afdelingen for Selvstændighed har ansvaret for at facilitere og organisere borgerinddragelsen vedrørende Forfatningskommissionen betænkning. Vi søger en dynamisk og iderig medarbejder, der vil spille en nøglerolle i at skabe en inkluderende proces, hvor borgerne aktivt bidrager med deres perspektiver, ideer og input til den vigtige forfatningsmæssige udvikling. Dette indebærer at skabe og vedligeholde en meningsfuld dialog med borgerne, organisere inddragende begivenheder og processer.

Om arbejdsstedet

Departementet består i dag af ca. 30 medarbejdere fordelt over flere afdelinger og repræsentationer, som arbejder med udenrigspolitik, Arktis, forsvar og sikkerhed, udenrigshandel, forskning og selvstændighed. Departementets hovedopgaver omfatter særligt betjening og rådgivning af Naalakkersuisoq for Selvstændighed og Udenrigsanliggender.

En vigtig opgave for Afdelingen for Selvstændighed er at fremme og sikre et gennembearbejdet forarbejde, folkelig forankring og debat om selvstændighed. Det er vigtigt, at målet om selvstændighed er baseret på et velfunderet grundlag, hvor borgerne har medejerskab og føler medansvar for initiativerne hen imod selvstændighed. En anden vigtig arbejdsopgave er at få belyst en række forhold, fx økonomiske og suverænitetsmæssige spørgsmål som relaterer sig til opnåelse af selvstændighed, herunder sikre et oplyst grundlag for en fremtidig beslutning herom.

Du vil komme til at varetage og bidrage til opgaver, som først og fremmest er relateret til:

  • At analysere sagsområder, som kan overtages fra Staten
  • at afdække økonomiske spørgsmål
  • at afdække forhold relateret til opnåelse af selvstændighed
  • at nytænke metoder til borgerinddragelse
  • at oplyse befolkningen om mulighederne for og konsekvenserne af selvstændighed
  • at netværke og skabe et godt samarbejde med borgere, organisationer og andre myndigheder, samt indhente erfaringer udefra om udviklingen mod selvstændighed.

Du kan derfor forvente, at jobbet som AC-fuldmægtig/specialkonsulent bliver alsidigt, og at du får et tæt samarbejde med en række departementer i Selvstyret og øvrige interessenter.

Kvalifikationer

Du har en relevant, afsluttet akademisk uddannelse og gerne erfaring fra en politisk styret organisation.

Vi forventer desuden, at du:

  • Er enten cand.scient.pol., cand.oecon., cand.merc., cand.jur., cand.mag. eller lignende
  • har stor viden om Grønlands politiske udvikling og historie samt kultur
  • gode evner og viden om samfundsudvikling og analyse
  • gode sprogkundskaber; grønlandsk, dansk og engelsk
  • kan arbejde struktureret og har analytiske evner
  • har gode evner til at formulere dig skriftligt
  • er initiativrig, selvstændig og har lyst til at arbejde med en bred vifte af arbejdsopgaver
  • trives i en travl hverdag med skiftende dagsordener og arbejdsopgaver
  • er struktureret og god til at sikre overholdelse af frister.

Vi tilbyder

  • En spændende stilling inden for et område i udvikling og med til tider stort politisk opmærksomhed
  • en travl arbejdsplads med gode kolleger og en uformel omgangstone
  • En arbejdsplads, som byder på spændende og faglige udfordringer, og hvor teamwork og faglig professionalisme vægtes højt.

Løn og ansættelsesforhold

Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

Henvendelse vedrørende jobbet

Spørgsmål om stillingen kan rettes til afdelingschef Káte Hansen på tlf. 34 51 26 eller på e-mail khan@nanoq.gl.

Tiltrædelse den 1. januar 2025 eller efter nærmere aftale. Ansøgningsfristen er den 8. november 2024.

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

Om Naalakkersuisut

Søger du udfordringer og har lyst til at præge hverdagen gennem dit arbejdsliv og være med til at forme fremtiden, så er et job hos Grønlands Selvstyre noget for dig.

Vi forventer stor ansvarlighed og vægter faglige kvalifikationer, en sund analytisk tilgang til tingene samt omstillingsparathed højt hos medarbejderne. Herudover er din evne til at strukturere hverdagen og bevare overblikket vigtig.

Grønlands Selvstyre består af en Centraladministration, med mere end 650 ansatte fordelt på flere departementer, samt en lang række decentrale enheder. Tilsammen er vi mere end 2500 mennesker tilknyttet Grønlands Selvstyre. Centraladministrationens opgave er, at sikre Naalakkersuisut (regeringen) et solidt politisk beslutningsgrundlag, samt at føre de politiske beslutninger ud i livet.

Du kan læse mere om Grønlands Selvstyre på http://www.naalakkersuisut.gl/job

Send ansøgning

Powered by Labrador CMS