Direktør til Grønlands energiforsyningsvirksomhed Nukissiorfiit

Fakta

Stillingstype: Direktør

Virksomhed: Nukissiorfiit

Ansøgningsfrist: 28. oktober

Kontakt: Dorthe Flies fra Flies HR på mobil +299583117, +4560833117 eller dorthe@flieshr.dk eller Natuk Lund Meire natl@nanoq.gl

Direktør til Grønlands energiforsyningsvirksomhed Nukissiorfiit

Vil du stå i spidsen for Grønlands offentlige energiforsyning, og være ansvarlig for Nukissiorfiit overordnede strategiske rejse og værdisæt med fokus på bæredygtig udvikling på både den økonomiske, driftsmæssige og operationel effektivitet. Alt sammen i tæt samarbejde med kompetente medarbejder og Nukissiofiit brede interessentlandskab.

Dine lederkompetencer bliver nøglen til succes. Du er derfor helhedsorienteret og visionær, går forrest, viser vejen og formår at videreudvikle virksomhedens strategi, kultur, organisation, medarbejdere og ledelse.

Du vil som energidirektør have det overordnede ansvar for den daglige forsyningssikkerhed af el, vand og varme til Grønlands byer og bygder. Din erfaring, og tekniske -og økonomisk forståelse, vil være med til at sikre at Nukissiorfiit er en kvalitetsbevidst og driftsikker leverandør til hele Grønland. 

Samtidigt vil du skulle forholde dig til Naalakkersuisuts dagsorden på området, og sikre den fortsatte involvering og samarbejde med centrale aktører til at fremme udvikling af bl.a. vandkraft, vind og sol samt teknologisk optimering af det samlede energisystem. Nogle af udviklingsopgaverne er politisk besluttet til at skulle udføres af NunaGreen A/S, dette skal dog ske i tæt samarbejde med Nukissiorfiit.

Som energidirektør skal du fortsat fastholde fokus på et solidt økonomisk og driftsmæssigt fundament og have et samlet organisatorisk og visionært overblik og at Nukissiorfitt udvikles som én samlet organisation.

Naalakkersuisuts mål er at i videst muligt omfang at udnytte vedvarende energikilder til den offentlige forsyning.

Midlerne er bl.a. vandkraft, vind og sol samt teknologisk optimering af det samlede energisystem. En hovedopgave for Nukissiorfiit i den forbindelse vil være, at sikre en effektiv opfølgning på Inatsisartuts beslutning om at udvide vandkraftværket til forsyning af Tasiilaq. Samtidig med at bistå NunaGreen A/S som har hovedansvaret for udvidelsen af vandkraftværket i Nuuk og bygge et nyt vandkraftværk til forsyning af Qasigiannguit og Aasiaat – med det formål at øge andelen af vedvarende energi i den offentlige energiforsyning til 90 %.

Nukissiorfiit beskæftiger ca. 440 fuldtidsansatte fordelt på landets byer og bygder. Der er ca. 90 medarbejdere på hovedkontoret i Nuuk, hvor den overordnede ledelse og administration er placeret. En række medarbejdere er placeret på energitjenesterne i byerne.

Kvalifikationer

  • Ledelseserfaring: Dokumenteret erfaring i en ledende rolle, gerne inden for forsyningssektoren eller relaterede brancher
  • Bæredygtighedskompetencer: Dybtgående forståelse for bæredygtighed og grøn omstilling, med en evne til at integrere dette i virksomhedens strategi
  • Kommunikation og Forhandling: Stærke kommunikative og forhandlingsmæssige evner, med erfaring i at håndtere komplekse interessenter
  • Tværkulturel Erfaring: Erfaring med at arbejde i et tværkulturelt miljø; erfaring fra Grønland eller Arktis vil være en fordel
  • Politisk Forståelse: Evne til at navigere i politiske landskaber og opbygge konstruktive relationer
  • Personlige Egenskaber

Strategisk og Analytisk: Fremragende strategiske og analytiske evner, med en evne til at udvikle og implementere langsigtede planer

Innovativ Tænkning: Innovativ tilgang med evnen til at identificere og udnytte nye muligheder og trends

Beslutningsdygtig: Evne til at træffe klare, velinformerede beslutninger i komplekse situationer

Hvem er vi

Nukissiorfiit er en nettostyret virksomhed. Virksomheden indgår som en del af den offentlige forvaltning i Grønlands Selvstyre, men aflægger regnskab efter særlige regler. Direktøren for Nukissiorfiit refererer direkte til Departementschef Natuk Lund Meire for Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø.

Se mere om Nukissiorfiit på www.nukissiorfiit.gl.

Vi tilbyder

En udfordrende og spændende stilling i Grønlands energiforsyningsvirksomhed med mulighed for for både personlig -og faglig udvikling. Stillingen er med fast base i Nuuk.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er for tiden klassificeret/lønfastsat svarende til lønramme 39/40.

For et 4 årigt åremål uden tilbagegangsret udgør lønnen pr. 1. april 2022 kr. 85.478 pr. md. plus pensionsbidrag (LR39). 

Dertil kommer kommer optjening af årlig feriegodtgørelse, mulighed for årligt ferierejsebidrag samt et fratrædelsesbeløb ved åremålets naturlige udløb svarende til 1 månedsløn for hvert års åremålsansættelse.

Lønnen følger "Den Fælles Chefaftale" af 20. oktober 2020.

Der vil ske ansættelse på overenskomstvilkår, Hvor ansøger i forvejen måtte være tjenestemand i henhold til tjenestemandslove for det offentlige Grønland, kan der dog ske ansættelse på tjenestemandsvilkår.

For stillingen gælder, at der ingen højeste tjenestetid er fastsat og at bestemmelserne om ydelse af godtgørelse for merarbejde, og bestemmelserne om godtgørelse for mistede fridage ikke finder anvendelse. Arbejdstiden er i udgangspunktet 40 timer ugentligt.

Løn- og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

Ansøgningsfrist

Mandag d. 28. oktober 2024

Interesseret?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Partner Dorthe Flies fra Flies HR på mobil +299583117, +4560833117 eller dorthe@flieshr.dk.

Flies HR varetager rekrutteringsprocessen, hvorfor al henvendelse bedes rettet hertil. Vi indkalder løbende relevante kandidater til samtaler.

Såfremt du har yderligere spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Departementschef, Natuk Lund Meire natl@nanoq.gl

Vi glæder os til at høre fra dig.

Nukissiorfiit

Du finder yderligere information om Nukissiorfitt www.nukissiorfitt.gl

Send ansøgning

Powered by Labrador CMS